Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

лісове господарство

Понеділок, 6 червня 2016, 12:34

На Львівщині можуть запровадити мораторій на вирубку лісу

лісове господарство

Депутати Львівської обласної ради планують ввести тимчасовий мораторій на рубки лісу у області.

Депутати від ВО "Свобода" Андрій Чад та Михайло Нискогуз зареєстрували у обласній раді проект рішення про введення тимчасового мораторію на рубки лісу у Львівській області. Його депутати мають розглянути завтра на сесії.

Згідно із документом, тимчасово, дол осені цього року пропонується заборонити на території області проведення рубок усіх видів, крім тих, які пов'язані з будівництвом гідровузлів, трубопроводів та шляхів сполучення.

Також було вирішено створити спеціальну комісію за участю обласної влади, депутатів та науковців для вивчення проблем лісового господарства області.

Нагадаємо, за результатами перевірки у Буському лісництві на початку травня було виявлено чисенні зловживання. А уряд розробив проект закону "Про особливості державного регулювання діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, пов'язаної з реалізацією та експортом "лісоматеріалів", який підприємці Львівщини вважають корупційним.

Вони стверджують, що зараз на аукціонах для власного виробника лісопродукція виставляється за цінами набагато більшими, ніж фактично лісгосп одержує від експорту лісопродукції.

Відтак підприємці зініціювали збір підписів під зверненням до Верховної Ради про необхідність внесення змін до закону.

Зазначимо, у лютому львівські депутати запровадили механізми громадського контролю за використанням та відтворенням лісових ресурсів області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.