Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сміття

Понеділок, 6 червня 2016, 18:20

У Львові не знають, куди дівати сміття

сміття

На сьогодні не прийнято остаточного рішення щодо транспортування сміття за межі області, відтак побутові відходи складають на території очисних споруд.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як наголосив керівник ЛМКП «Львівводоканал» Валентин Вольський, на території очисних споруд, що на вул. Пласовій, облаштовано тимчасовий майданчик для перевантаження сміття у великогабаритну техніку для вивезення його за межі області.

Однак чи вивозитиметься сміття у інші області, наразі не відомо.

«На очисних спорудах ми робимо площадку для майбутньої їх реконструкції. А сьогодні на комісії ТБНС було прийнято рішення, що, якщо виникне необхідність перезавантаження сміття з малих машин у великогабаритні, тимчасово використати цю площадку. Чи використовуватиметься вона точно, чи ні – поки не відомо. Сміттєзвалища там не буде. Можливо, лише перевантаження сміття у великогабаритну техніку», – зазначив Валентин Вольський.

За словами голови Сихівської районної адміністрації, заступника голови комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Ірини Маруняк, проект перевантаження сміття на території очисних споруд буде погоджений з екологічною інспекцією.

Нагадаємо, сьогодні на засіданні комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій був розглянутий варіант можливого вивезення сміття зі Львова у сусідні області. Тимчасовий майданчик для перевантаження побутових відходів у великогабаритну техніку вирішено облаштувати на території очисних споруд.

Також на комісії було прийнято рішення виділити кошти з бюджету міста на охорону полігону у Грибовичах та для перевізників як компенсацію за додаткові витрати на вивезення сміття.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.