Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська ОДА

Вівторок, 7 червня 2016, 15:38

Екс-чиновник Львівської ОДА викрав з бюджету Львівщини півмільйона гривень

Львівська ОДА

Львівські правоохоронці викрили схему привласнення держкоштів, організовану екс-посадовцем Львівської ОДА та директором приватної фірми.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Відтак, колишній керівник одного з департаментів Львівської ОДА та директор приватного підприємства викрали 246 тис грн з бюджету при розробці проектної документації та пошукових робіт з реконструкції будівлі медичного закладу.

Однак вони планували отримати ще понад 2,3 млн грн.

Як встановили правоохоронці, у 2011 році між ОДА та підприємством було укладено договір на проведення робіт. Підприємство виконувало роботи з розробки проектної документації, а також роботи з реконструкції будівлі під хірургічне відділення однієї з лікарень Львівщини.

Екс-керівник департаменту Львівської ОДА та підприємець завищили вартість проектних робіт, які були незаконними, на 250 тис грн. Наприкінці 2015 року кошти було перераховано на рахунки підприємства, а у лютому 2016 екс-посадовець уже отримав різницю готівкою.

Також організатори цієї схеми намагались привласнити кошти при виконанні робіт з реконструкції лікарні у результаті завищення норм кошторисного прибутку та норм адміністративних витрат. Вартість таких робіт становить понад 2,3 млн грн.

Наразі колишньому посадовцю Львівської ОДА та директору підприємства повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 (замах на привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Районний суд Львова обрав їм заставу у 435 тис грн кожному.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.