Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

учасники АТО

Четвер, 9 червня 2016, 16:41

Міноборони врегулює надання статусу учасника бойових дій

учасники АТО

Особи, які залучаються до проведення АТО, можуть отримати статус учасника бойових дій.

Про це повідомила прес-служба уряду.

Як заявив начальник відділу соціальної політики департаменту соціальної та гумантірної політики Міністерства оборони України Сергій Кучеренко, з метою унеможливлення отримання статусу учасника бойових дій людям, які не брали участі у АТО розроблено нову постанову.

Відтак, передбачається надавати статус учасника бойових дій особам у разі залучення їх до проведення АТО на строк не менше, ніж 30 календарних днів, у тому числі за сукупністю днів перебування в районах її проведення.

«Зазначений строк – 30 днів, не застосовуватиметься до осіб, які брали участь у виконанні бойових або службових завдань, в умовах безпосереднього зіткнення, вогневого контакту з противником, проведенні розвідувальних заходів та у разі отримання особами поранення, контузії, каліцтва, що унеможливило подальше виконання ними відповідних завдань», –наголосив Сергій Кучеренко.

За його словами, передбачається розширити повноваження відповідних комісій з ненадання або позбавлення статусу учасника бойових дій військовослужбовців у разі вчинення ними військового адміністративного правопорушення, а інших осіб – за вживання спиртних напоїв або перебування у нетверезому стані в період участі в АТО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.