Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пікет міськради

facebook.com/prosto.oles

Четвер, 9 червня 2016, 17:34

Загарія звинувачує львівських активістів, які зірвали сесію, у хуліганстві

пікет міськради

За наслідками сутички між активістами та нацгвардійцями при вході до Львівської міської ради відкрито кримінальне провадження.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

«За цими фактами відкрито кримінальне провадження за статтею «хуліганство», працювала слідчо-оперативна група. Інших сутичок та провокацій правоохоронці не допустили. Також не допущено пошкодження майна у міськраді», – заявив т.в.о. начальника ГУ Національної поліції у Львівській області полковник поліції Дмитро Загарія.

Зокрема, за хуліганство передбачено покарання – позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Як розповів Загарія, до охорони правопорядку на площі Ринок у Львові сьогодні було залучено близько 600 поліцейських та бійців Національної гвардії України.

«8 червня до Головного управління Національної поліції у Львівській області надійшло повідомлення про можливі провокації під час проведення сесії Львівської міської ради. Окрім того, ще чотири різних громадських організації подали заявки на проведення масових заходів на площі Ринок у період від 10.00 до 13.00 год. Враховуючи кількість осіб-учасників, заявлених організаторами, було прийняте рішення залучити до охорони публічного порядку близько 600 працівників поліції та бійців Національної гвардії України», – наголосив Дмитро Загарія.

Він також додав, що під час штовханини легкі ушкодження отримали бійці Національної гвардії, а постраждалі серед активістів поки що з заявами до правоохоронців не зверталися.

Нагадаємо, сьогодні під Львівською міською радою пікетували більше сотні представників різних громадських організацій міста. У результаті того, що вхід у приміщення міськради заблокували правоохоронці (нацгвардія, муніципальна поліція) між ними та активістами виникла сутичка, було розбите скло при вході у мерію, застосовано газ.

Також активісти захопили трибуну сесійної зали та вимагали від міського голови Львова подати у відставку.

Зазначимо, Андрія Садового на сесії не було.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.