Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Грибовицьке сміттєзвалище

Понеділок, 13 червня 2016, 11:01

Надзвичайники слідкують за пожежною ситуацією у Грибовичах

Грибовицьке сміттєзвалище

Станом на 07:00 год. ситуація контрольована, рятувальники постійно моніторять стан Грибовицького сміттєзвалища.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Вчора 62 надзвичайники провели проливку трьох місць виходу диму зі сміттєзвалища, також вели пошукові роботи, в результаті яких було пересипано орієнтовно 1600 м куб. відходів у секторах. 

Всього від початку робіт:

- пересипано сміття  в секторах орієнтовно 56857 м куб.

- екскаваторами пройдено 1367 м з початку робіт;

- обстежено площу близько 13240 м кв.,  що складає близько 80,% від доступних та можливих місць виконання пошукових робіт у секторах першої черги району пошукових робіт (крім площі завалів у ставках інфільтратів);

- ліквідовано горіння окремих осередків на території площею близько 5600 м кв.

- пролито окремі осередки тління сміття у підніжжя відкосу сміттєзвалища з метою запобігання виникнення пожежі на площі завалу (580 м кв.).

- для виположення схилу сміттєзвалища залучено авіацію ДСНС України (2 літаки АН-32П), здійснено 55 скидів води (434 тонни).

Перший етап аварійно-відновлювальних робіт на основній захисній дамбі завершено. Зокрема, на дамбу №1 викладели 4544 мішки з піском, на дамбу №2 – насипали орієнтовно 13250 м. куб. ґрунту, а на дамбу №3 – орієнтовно 59650 м. куб. ґрунту.

Нагадаємо, 30 травня під час гасіння пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі загинули троє надзвичайників з Жовківщини, й інженер-еколог ЛКП "Збиранка".

А 7 червня на Грибовицькому сміттєзвалищі виникла пожежа, для гасіння якої вперше було вирішено використати авіацію. Літаки дозволили використати через те, що на землі існує загроза обвалу: на Грибовицькому сміттєзвалищі утворилася тріщина, яка сягає 100 метрів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.