Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Понеділок, 13 червня 2016, 12:51

Сміття зі Львова вивозять, але є труднощі, – Садовий

Андрій Садовий

Уже 15-й день зі Львова погано вивозять сміття. 

Про це повідомила прес-служба Львівської місьої ради.

"Вже 15-ий день Львів знаходиться у сміттєвій блокаді, коли йде тотальна блокада по місту, щоб ми не вивозили сміття. Ми його вивозимо, як би це не було важко, і далі будемо це робити. Звичайно, є багато труднощів. Я вірю, що негідники, які задумали цю глобальну провокацію проти Львова, колись будуть знайдені і покарані", – заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами, місто продовжує пошук ділянки під тимчасове розміщення відходів, а згодом і спорудження сміттєпереробного заводу. 

Складність полягає у тому, що потрібно отримати рішення не лише обласного керівництва, а й рішення рад, на території яких ці ділянки знаходяться.

"Тому треба багато працювати з громадами і пояснити, що вони можуть отримати великий позитив, велику кількість нових робочих місць і хорошу статтю доходу, а разом із тим – максимально високу екологічну безпеку, по усіх нормах Європейського Союзу", – додав Андрій Садовий.

Як повідомили на «гарячій» лінії міста, сьогодні зафіксували 7 скарг мешканців на переповнені сміттєві контейнери. Зокрема, на вул. Вернигори, Науковій, Степанівни, Сихівській і Пулюя.

Зазначимо, у Львові функціонує 881 контейнерний майданчик, які обслуговують всі 5 компаній: «Аве Львів», «Спецкомунтранс», «Спецавтотранс», «Санком Львів» та «ДВ Екосвіт».

Нагадаємо, сміття зі Львова приймають лише три міста у зв'язку із трагедією на Грибовицькому сміттєзвалищі

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.