Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

нацгварія біля мерії

Середа, 15 червня 2016, 11:13

Аваков залучив нацгвардію за проханням Садового

нацгварія біля мерії

Нацгвардійців для охорони львівської мерії під час останньої сесії залучили на основі звернення Андрія Садового.

Як повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ України, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Національна гвардія України разом з поліцейськими підрозділами брала участь забезпеченні публічної безпеки під час сесії міської ради Львова 9 червня за його згодою.

"Вивчивши ситуацію та оперативну обстановку, було прийнято рішення про залучення до охорони Львівської ратуші, окрім поліції, і підрозділів Нацгвардії. Дав відповідні розпорядження",  наголосив Арсен Аваков.

За його словами, як показали події 9 червня у Львові, це рішення було правильним.

"Ми робимо свою роботу для підсилення безпеки в Україні. А за роботу наших гвардійців в той день мер, до речі, висловив Нацгвардії подяку",  зауважив Аваков.

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий, як передає прес-служба міськради, ствердджує, що напередодні він отримав інформацію від спеціальних служб, що буде спроба захоплення Ратуші з метою зірвати засідання сесії.

"Я звернувся з відповідним листом до керівника поліції області, до керівника СБУ області, щоб вони взяли це до уваги і підсилили правопорядок і в самій Ратуші і біля Ратуші. Багато львів’ян бачили спеціальну техніку і коли я її побачив, то попросив, щоб ця спецтехніка виїхала з пл.Ринок, бо в нас немає  якоїсь надзвичайної ситуації", – заявив Андрій Садовий.

Однак вчора у інтерв'ю Українській правді мер Львова розповів, що нацгвардія під Львівською мерією – це доручення Петра Порошенка.

"Після обіду того дня мені зателефонував президент і сказав, що це він дав команду керівнику Національної гвардії України максимально захистити Львівську міськраду. І я був здивований тим, що Нацгвардія у нас, виявляється, підпорядковується президенту. Якщо президент вирішив, що для захисту міської ради треба техніку й спецзасоби, то, напевно, він знав більше, ніж я", – підкреслив Андрій Садовий.

Нагадаємо, що 9 червня перед пленарним засіданням міської ради Національна гвардія охороняла приміщення львівської ради, обмежила вхід пікетувальників до сесійнї зали, внаслідок чого у міській раді відбулась сутичка між активістами та силовиками.

Також нещодавно, за пропозицією Андрія Садового, будівлю міськради відтепер охоронятимуть чотири нацгвардійці.



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.