Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

газопостачання

gazeta.dt.ua

Середа, 15 червня 2016, 14:31

У 2017 році стартує будівництво газопроводу Україна-Польща

газопостачання

Укртрансгаз та Gaz-System Польщі розпочнуть роботи із будівництва газопроводу-інтерконектора між двома країнами наступного року.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Наразі розпочалися проектні роботи газопроводу, загальна протяжність якого – 99,3 км.

"Початок будівництва заплановано в 2017 році",  заявив начальник відділу зв'язків із громадськістю та пресою ПАТ "Укртрансгаз" Максим Білявський.

За його словами, в процесі будівництва такого газопроводу буде використано прогресивну технологію горизонтально направленого буріння, яка дасть змогу "пройти" водойму через пласти земної кори, які нижче за її природне залягання.

Обрана траса проходження газопроводу перетинає 24 річки, 27 автодоріг й одну залізницю, а також 14 інших газопроводів.

"Укртрансгаз" уточнює, що до майбутнього будівництва планує залучити понад 1000 своїх працівників.

Зазначимо, угоду про співпрацю з підготовки ТЕО проекту об'єднання польської та української газових систем Укртрансгаз і польська Gaz-System S.A. підписали 17 грудня 2014 року. Документ передбачає не лише інтеграцію газотранспортних систем обох держав із метою збільшення обсягів імпорту газу в Україну з Європи через Польщу, а й забезпечення зберігання європейського газу в сховищах України.

Повністю реалізувати цей проект планують у 2020 році. Раніше вартість будівництва магістрального газопроводу-інтерконектора на території України оцінювалася у 245 млн доларів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.