Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

epochtimes.com.ua

Понеділок, 30 липня 2012, 09:29

В Україні стартувала парламентська виборча кампанія

Центральна виборча комісія оголосила про початок виборчого процесу із виборів народних депутатів України з понеділка, 30 липня.

 

Згідно з календарним планом, розробленим ЦВК, вже із 30 липня починається висування кандидатів: за партійними списками і від партій у мажоритарних округах – на з'їздах, зборах або конференціях партійних організацій, або шляхом самовисування в мажоритарних округах. Процес висунення завершиться 9 серпня.

Вибори пройдуть 28 жовтня.

Вони проводяться за змішаною системою – по 225 народних депутатів обираються за партійними списками і в мажоритарних округах. За мажоритаркою можна балотуватися або від партії, або шляхом самовисування.

Останнього разу вибори до парламенту за змішаною системою проводилися 2002 року.

На відміну від усіх попередніх парламентських виборів, реєструвати кандидатів, які балотуються по мажоритарці, буде ЦВК, а не окружні виборчі комісії.

Документи для реєстрації кандидатів повинні бути подані до ЦВК не пізніше 13 серпня, а в цілому реєстрація повинна завершитися 20 серпня.

Джерело: Ліга

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.