Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Жидачівське сміттєзвалище

lviv.mns.gov.ua

Середа, 15 червня 2016, 18:05

Сміттєзвалище у Жидачеві загорілося через львівське сміття

Жидачівське сміттєзвалище

Причиною пожежі на Жидачівському сміттєзвалищі стало ввезення сміття зі Львова.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

За словами в.о. директора департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА Олександра Харчука, через припинення вивезення сміття на Грибовицьке звалище тверді побутові відходи зі Львова сьогодні возять на районні та міські звалища області, зокрема й у Жидачів.

"Фактично за десять днів, з 1 до 10 червня, на Жидачівське сміттєзвалище зі Львова вивезено 93 машини твердих побутових відходів, що становить майже 1000 тонн. Не виключено, що власне перевищений обсяг завезеного сміття, яке прийняло міське звалище Жидачева, та яке належним чином не встигають утилізувати, могло стати однією із причин загоряння", – наголосив Олександр Харчук.

Нагадаємо, пожежа на міському сміттєзвалищі у Жидачеві на вул. Заводська, 6 виникла зранку 14 червня. Наразі відбувається ліквідація окремих осередків тління сміття, відкритого полум’я немає.

Ввезення сміття на Грибовицьке сміттєзвалище було припинено з 29 травня. Через зсув сміття тут загинули троє надзвичайників з Жовківщини, й інженер-еколог ЛКП "Збиранка".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.