Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

goloskarpat.info

Четвер, 16 червня 2016, 10:28

Туреччина не отримає безвізового режиму цього літа

Євросоюз

У Єврокомісії вважають, що Туреччині не варто очікувати на безвізовий режим найближчим часом.

Про це повідомляє Euronews.

Зокрема, 14 червня країна заявила, що не мінятиме антитерористичні закони, як того вимагає Брюссель. Комісар ЄС з питань міграції Дімітріс Аврамопулос наполягає, що це необхідно.

"Туреччині слід виконати решту критеріїв, щоб таким чином можна було незабаром скасувати візи для турецьких громадян", – зазначив Дімітріс Аврамопулос.

За угодою між Анкарою та Євросоюзом, Туреччина приймає назад біженців, за що ЄС пообіцяв, серед іншого, безвізовий режим для турецьких громадян. Водночас Єврокомісія критикує деякі країни ЄС, які не беруть участі у перерозподілі біженців.

"Досі було переселено тільки 7272 особи. А в липні ми домовилися, що буде перерозподілено 22504 мігрантів, здебільшого з Туреччини, Йорданії і Лівану", – заявив Дімітріс Аврамопулос.

Між тим угода між Анкарою та ЄС щодо приймання біженців приносить свої плоди. За даними Агенції ООН у справах біженців, за останні місяці кількість мігрантів, що дістаються Греції з турецького узбережжя, зменшилася в десятки разів.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.