Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Грибовицьке сміттєзвалище

П'ятниця, 17 червня 2016, 16:47

Кіраль вважає Садового творцем нових Грибович

Грибовицьке сміттєзвалище

Територіальні громади бояться, що без їхньої згоди можуть створити нові Грибовичі.

Про це сьогодні повідомив народний депутат України та позаштатний радник міського голови з питань інвестицій та зовнішньоекономічної діяльності Сергій Кіраль.

«Якщо громада не захоче співпрацювати зі Львовом у питанні будівництва заводу з переробки твердих побутових відходів, то її ніхто не може змусити це робити. І крапка», – розповів Сергій Кіраль.

За його словами, люди, що кажуть, нібито влада самотужки визначить ділянку, займаються політичною грою. І така дестабілізація у громаді Львівщини їм вигідна.

«Тростянецька територіальна громада сьогодні проводила засідання, на якому був присутній і я. При вході до сільської ради зібралось близько 100 людей, з якими я мав нагоду поспілкуватись. Громада налякана, адже переживає, що без її згоди вже прийняли рішення», – зазначив Сергій Кіраль.

Також він зауважив, що громади є недостатньо поінформовані щодо будівництва сміттєпереробного заводу.

«Сьогодні, мабуть, вперше Тростянецька громада дізналась, що є Інвестиційний банк, напрацьовані попередні проекти, і мова йде не про сміттєзвалище, а про сучасний комплекс із переробки твердих побутових відходів», – додав Сергій Кіраль.

Відтак нардеп запевнив, що міський голова Львова Андрій Садовий веде щодня перемовини з тими громадами, які готові до співпраці.

Попередньо вже є кілька ділянок в області, на яких може з’явитись завод. Втім зараз міська й обласна влади узгоджують питання з місцевими органами, а згодом проводитимуть обговорення з громадою.

Нагадаємо, мешканці прилеглих до Грибовицького сміттєзвалища сіл, бояться, що Андрій Садовий, знайшовши ділянку під завод, залишить територію смітника напризволяще.  

А весь процес узгодження території нового сміттєпереробного заводу і з громадою, і з органами місцевого самоврядування, може зайняти до шести місяців. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.