Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

МАФи

lviv.vgorode.ua

Вівторок, 21 червня 2016, 13:56

Спеціальні фірми демонтовуватимуть МАФи у центрі Львова

МАФи

Навіть якщо власник МАФу відмовиться виконувати рішення суду, споруду все одно демонтують.

Про це сьогодні повідомила начальниця юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич.

"Я розмовляла вчора з керівником Галицької адміністрації. Остання зараз перебуває на стадії підписання угоди з компанією, що готова буде демонтовувати ті МАФи, які згідно з рішеннями судів потрібно знести", – розповіла Гелена Пайонкевич.

Відтак інспекції архбудконтролю співпрацюватимуть із приватними фірмами, які за допомогою спеціально навчаних людей та відповідної техніки демонтовуватимуть малі архітектурні форми в центрі міста.

Зазначимо, йдеться про демонтаж лише тих МАФів, які підлягають ліквідації відповідно до рішення суду.

"Закон каже, що якщо боржник відмовляється виконувати рішення суду добровільно, його може виконати стягувач за власний кошт, а потім у судовому порядку стягнути витрачену суму безпосередньо з боржника", – пояснила Гелена Пайонкевич.

Нагадаємо, забудовники скандальних багатоповерхівок у Львові "узаконюють" їхнє спорудження через нотаріальне завірення та оскарження рішення архбудінспекції у суді.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.