Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

express.te.ua

Понеділок, 30 липня 2012, 12:43

Застосування вебкамер на виборчих дільницях під питанням - Дащаківська

Із використанням вебкамер на виборчих дільницях України можуть виникнути проблеми, оскільки досі не підписаний відповідний закон. Про це сьгодні, 30 липня, на брифінгу розповіла голова ЛОГО «Комітет виборців України» Оксана Дащаківська.

«Якщо протягом тижня Віктор Янукович не підпише відповідний закон, надалі не буде технічної можливості встановити відеокамери на всіх виборчих дільницях», – наголосила Дащаківська. 

«Йдеться про мільярд гривень. Закон досі не підписаний, технічно він не виконується і не факт, що буде можливість відповідно адекватно його застосувати, – розповіла керівник аналітичного відділу ЛОГО «Комітет виборців України» Оксана Кузенко. – В Росії на попередніх президентських виборах були застосовані відеокамери і, м’яко кажучи, ніякого ефективного досвіду вони не продемонстрували».

Нагадаємо, сьогодні, 30 липня, в Україні офіційно стартувала виборча кампанія.

5 липня Верховна Рада ухвалила закон “Про особливості забезепечення відкритості, прозорості та демократичності виборів народних депутатів”, в якому узаконила використання веб-камер на виборчих дільницях.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.