Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

референдум у Великобританії

espreso.tv

Четвер, 23 червня 2016, 10:21

У Британії стартував референдум щодо виходу країни з ЄС

референдум у Великобританії

Сьогодні у Великій Британії проходить референдум, який визначить, чи вийде країна із складу Євросоюзу.

Про це повідомляє Еuronews.

Зазначимо, противником виходу країни із ЄС є прем‘єр-міністр Девід Камерон.

"Це голосування, якщо ми вийдемо з ЄС, стане незворотним. Це вибір не лише для чинного складу парламенту, на п‘ять чи на десять наступних років. Це вибір на все життя для громадян нашої країни, особливо для молоді", – наголосив Камерон.

Як зазначила перший міністр Шотландії Нікола Старджен, у випадку, якщо Велика Британія вийде зі складу ЄС, то може залишитися без Шотландії. Два роки тому шотландці проголосували на референдумі за те, щоб залишитись у Сполученому Королівстві, але вихід Великої Британії з ЄС може дати шлях до повторного референдуму шотландців.

Нагадаємо, згідно з дослідженням, яке провела Конфедерація британської промисловості, через вихід Британії з ЄС сильно постраждає економіка країни.

Додамо, що ще у 2015 році Велика Британія наполягала на здійсненні реформ всередині ЄС, інакше погрожувала вийти із єврозони.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.