Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

dt.ua

Четвер, 23 червня 2016, 14:55

Облікову ставку зменшено до 16,5% річних

Нацбанк

Національний банк України вирішив зменшити облікову ставку до 16,5% річних.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Відтак, правління Національного банку України ухвалило рішення про зниження облікової ставки до 18% річних з 24 червня 2016 року.

Зокрема, у травні споживча інфляція знизилася до 7,5%, в основному через збільшення пропозиції продовольчих товарів.

Згідно з повідомленням Нацбанку, в I кварталі цього року при відновленні економічного зростання, як і очікувалося, споживання домогосподарств ще залишалося нижче на 2,2%, ніж у минулому році.

Однак у ІІ кварталі 2016 економічне зростання прискорилося – за рахунок зовнішнього та інвестиційного попиту. Цьому сприяли поліпшення ситуації на світових сировинних ринках, а також поліпшення ділових очікувань підприємств на тлі внутрішньої політичної стабілізації і досягнення домовленості на експертному рівні з МВФ щодо другого перегляду програми розширеного фінансування.

"Таким чином, Національний банк вважає досяжними цілі щодо споживчої інфляції на рівні 12%+/-3 п. п. на кінець 2016 року і 8%+/-2 п. п. на кінець 2017 року", – йдеться у повідомленні Нацбанку.

Нагадаємо, у квітні Національний банк знизив облікову ставку з 22% до 19% річних, а у травні – до 18% річних.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.