Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівська міськрада

Четвер, 23 червня 2016, 18:09

З липня ОСББ та управителі будинків замінять жеки

Львівська міськрада

Мешканці багатоповерхівок мають визначитися, як вони управлятимуть власними будинками після ліквідації ЖЕКів.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Відтак, 1 липня 2015 року набув чинності закон "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку", згідно з яким замість ЖЕКів львів'яни мають: створити ОСББ; обрати управителя або прийняти рішення про самостійне управління.

Також мешканці міста можуть зайняти бездіяльну позицію та не приймати жодних рішень щодо управління будинком.

За словами керівника міського відділу супроводу ОСББ Сергія Солтиса, приватні управляючі компанії уже зараз діють у Львові, також розпочалася процедура створення 6 муніципальних компаній, тобто по 1 – на кожен район міста.

Обидва види компаній – приватні і муніципальні – братимуть участь у конкурсі, на основі якого визначатимуть, які будинки під чиє управління потраплять. А ЖЕКи функціонуватимуть до моменту проведення цього конкурсу. 

Щодо процедури списання житлових будинків з балансу і реєстрації та зберігання протоколів зборів співвласників про обрання управителя, то мешканці скеровують ці протоколи разом із заявою в районні адміністрації. Останні опрацьовують ці документи і передають на зберігання департаменту житлового господарства.

Щодо ОСББ, то його можна буде створити й після 1 липня, тобто навіть тоді, коли будинком вже керуватиме управляюча компанія.

"Після внесення змін до закону, мешканці мають право через 2 місяці відмовитись від послуг компанії", – пояснив Сергій Солтис.

Нагадаємо, станом на 26 травня у Львові зареєстровано 705 ОСББ у 746 будинках.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.