Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Стрийська 108

П'ятниця, 24 червня 2016, 11:13

Команду Садового звинувачують у забороні будівництва на Стрийській

Стрийська 108

Представники девелоперської компанії заявили про бездіяльність головного архітектора Львова Юліана Чаплінського під час надання дозволів на будівництво ЖК "Національний", що планують будувати на вул. Стрийській, 108.

Про створення безпідставних перешкод для початку будівництва житлового комплексу працівниками Львівської міськради вчора на прес-конференції повідомили співзасновники ТзОВ "Девелоперська компанія "Моя країна" Володимир Пекар і Тетяна Овчаренко та адвокат Ірина Бабій.

За їх словами протягом стадії узгодження містобудівних умов та обмежень колишній головний архітектор Львова Андрій Павлів, начальник відділу містобудівного маркетингу управління архітектури Валерій Хижняк та тепершіній головний архітектор Львова Юліан Чаплінський затягували процес надання остаточної згоди, безпідствано відмовляли у початку будівництва та порушували закони України. Підстави таких дій мають виключно політичний характер.

«Ми отримали декілька відмов абсолютно різного характеру. Перша відмова – у зв'язку з невідповідністю вимогам зонування району. Друга – невідповідність житлового комплексу до лівостороннього руху на вулиці Стрийській. Третя – через ненадання у пакеті документів dml-файлу в електронній та паперовій версіях (хоча він був). І також відмова у зв'язку з потребою побудови школи, що нам пояснили дуже розмито. Адже по генплану міста, будівництво школи в цьому кварталі не передбачено. Такі відмовки є формальними. Вони мають на меті невидачу містобудівних умов. Ця епопея триває з січня», – розповіла Ірина Бабій.

Тетяна Овчаренко повідомила також про те, що перед захистом проекту на містобудівній раді, представникам компанії працівники міської ради повідомили про втрату документів на будівельний розраунок службовцем який нібито поїхав за кордон. Однак наступного дня він був присутнім на містобудівній раді.

«Ми хочемо, щоб наш проект був показовим. Тоді інші інвестори не наступатимуть на ті самі граблі. Слід публічно висловлювати свою позицію, свої інтереси, якщо вони переконані у своїй правоті. Адже через затягування часу та бездіяльність чиновників втрачає бюджет Львова», – пояснила Тетяна Овчаренко.

Досудове оскарження відмов пройдено. Забудовники готують позовну заяву до суду. Щодо дій та бездіяльності Юліана Чаплінського у ненаданні містобудівних умов подано заяву про злочин до прокуратури. Один з партнерів компанії, громадянин США з метою захисту своїх інтересів звертатиметься до Торгово-промислової палати США та посольства США в Україні.

Також Юліану Чаплінському, Андрію Садовому і Валерію Хижняку "Моя країна" запропонувала пройти детектор брехні. Володимир Пекар заявив про свою готовність до участі в такому дослідженні.

Нагадаємо, що депутати міської ради минулого місяця позбавили права на видачу містобудівних документів Юліана Чаплінського. Цим займатиметься виконавчий комітет.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.