Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

площа Ринок

П'ятниця, 24 червня 2016, 11:52

З 1 липня в'їзд у центральну частину Львова стане платним

площа Ринок

З 8:00 до 11:00 год. водії платитимуть близько 40 гривень, аби потрапити на площу Ринок та прилеглі до неї вулиці.

Відповідне рішення сьогодні прийняли на засіданні Виконавчого комітету Львівської міськради, передає кореспондент Варіантів.

"Сьогодні на засіданні виконавчого комітету ухвалили проект рішення, який врегулює перебування автотранспорту в пішохідній частині міста. Це стосується лише прилеглих до площі Ринок вулиць", – повідомила директорка департаменту економічної політики Львівської міськради Ірина Кулинич.

За її словами, такі рішення прийняли, аби навести порядок у центральній частині міста. Адже коли боларди опущені, машини заїжджають і можуть стояти цілий день просто біля площі Ринок.

Відтак з 08:00 до 11:00 год. з автомобілів зніматиметься плата, а після 11:00 год. проїзд у пішохідну частину Львова буде повністю закритий. 

Лише до 8:00 год. ранку в’їхати в центральну частину міста можна буде безкоштовно.

"Плата передбачена виключно для того, щоби обслуговувати сам болард, адже це коштовний процес. Поки фіксованої плати ще немає, Можливо, вона становитиме близько 40 гривень", – зазначила Ірина Кулинич.

Також до 1 серпня у мерії планують скасувати всі перепустки, які раніше видавала Галицька районна адміністрація для фізичних осіб, суб’єктів господарювання та самих мешканців. А нові видаватиме Муніципальна дружина Львова.

"Дозвіл на в’їзд видаватимуть виключно на одну годину. Тож якщо автомобіль заїхав і за годину не виїхав із пішохідної частини міста, то водієві видаватимуть попередження. Наступного разу порушника просто більше не пропустять через болард у центральну частину міста", – пояснила Ірина Кулинич.

Львів'янам, які проживають на прилеглих до площі Ринок вулицях, видаватимуть перепустки. Втім її отримуватимуть лише ті особи, які мають право власності на автомобіль, а не за дорученнями, як це є зараз.

Муніципальна дружина також штрафуватиме тих водіїв, які намагатимуться потрапити у центральну частину міста безоплатно. 

Саме рішення виконкому набере чинності вже з 1 липня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.