Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Слюсарчук

pic.com.ua

П'ятниця, 24 червня 2016, 17:20

Доктор Пі розвів львівських журналістів

Андрій Слюсарчук

Залишаючи СІЗО він їхав у автомобілі, де ховався від телекамер.

Сьогодні близько 16:30 з львівської установи виконання покарань №19 Державної пенітенціарної служби на приватному авто вивезено Андрія Слюсарчука. Про це журналісту Варіантів стало відомо на місці події.

Під входом до установи на вулиці Данилишиних його коментаря чекали близько десятка журналістів. Однак він переховувався задньому сидінні автомобіля Daewoo Lanos з львівськими номерними знаками та із затемненими вікнами, тому його одразу не вдалось зідентифікувати. Автівка поїхала, ніхто з трьох присутніх в ній чоловіків не виходив. Однак, через кілька хвилин працівники СІЗО підтвердили журналістам факт звільнення Слюсарчука.

Адвокат Андрія Слюсарчука Ярослав Зейкан на своїй стрінці у Фейсбуці прокоментував вихід на волю клієнта:

«Всі експертизи у справі, навіть ті, якими обгрунтовував суд своє рішення дали висновки, що через непроведення розтину тіла вказати про причину смерті неможливо. І жодна з експертиз не дала висновку, що смерть настала в результаті дій Слюсарчука. В суді прокурори перекваліфікували обвинувачення на невмисне вбивство», – заявив Ярослав Зейкан.

Зазначимо, Андрій Слюсарчук був затриманий у листопаді 2011 року за підозрою у шахрайстві і ненавмисному вбивстві пацієнта. Він видавав себе за фахового нейрохірурга. У лютому 2014 року Сихівський районний суд Львова засудив його, відомого за псевдонімом "Доктор Пі", на 8 років позбавлення волі.

А 1 лютого минулого року його доставили у Львівську міську клінічну лікарню швидкої допомоги у важкому стані. Повідомлялося, що Андрій Слюсарчук спробував вчитинити самогубство.

Після того, набув чинності "закон Савченко", за яким 1 день в СІЗО рахується за два, суд перерахував Слюсарчуку тюремний термін. Він мав звільнитися звідти 20 червня цього року.

Нагадаємо, 16 червня Слюсарчука, який відбував покарання у Полицькій виправній колонії на Рівненщині, перевели у Львівський слідчий ізолятор.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.