Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

земельна ділянка

П'ятниця, 24 червня 2016, 17:58

На Львівщині здали в оренду 65 га землі

земельна ділянка

На земельному аукціоні у Львові було продано в оренду 65 га державних земель за 188 тис грн.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Відтак, вчора на земельному аукціоні здали в оренду шість земельних ділянок сільськогосподарського призначення держвласності, які знаходяться за межами населеного пункту, загальною площею 65,94 га.

Зазначимо, у результаті торгів ціна оренди зросла до 188,03 тис грн та перевищила сартову ціну ,яка становила 98,65 тис грн, майже вдвічі.

Найбільший попит був на ділянку розташовану на території Облазницької сільської ради Жидачівського району. Завдяки аукціону ціна її річної оренди зросла з 8% до 43,4% від грошової оцінки землі, отож орендар сплачуватиме щорічно до бюджету сільської ради 46 тис грн.

За результатами земельного аукціону переможці уклали договори оренди земельних ділянок терміном на 7 років.

"Від початку 2016 року це вже 15 земельний аукціон, організований фахівцями Держгеокадастру Львівщини. За результатами цих аукціонів спостерігаємо динаміку збільшення зацікавленості потенційних покупців готових вкладати гроші у ведення сільського господарства на території Львівщини. В результаті маємо здорову, добросовісну конкуренцію, що при фаховій підготовці аукціонів обертається значними додатковими надходженнями до місцевих бюджетів", – відзначив начальник Головного управління  Держгеокадастру у Львівській області Андрій Кавецький.

Нанадаємо, всього, за результатами земельних аукціонів, що відбулися цього року, здали в оренду 77 земель загальною площею 1424,31 га терміном на 7 роківю Розмір річної плати за користування ділянками становить 3,8 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.