Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львіввугілля

Середа, 29 червня 2016, 09:55

На 40% менше працівників отримуватимуть пільгові пенсії за шкідливі умови праці

Львіввугілля

Уряд позбавив 418 тисяч робітників шкідливих професій пільгових пенсій.

Про це повідомляє газета "День".

Зокрема, 24 червня уряд на 40% скоротив перелік професій і посад працівників з "списків №1 і №2" із шкідливими умовами праці.

У першому списку – найшкідливіші професії. Це гірницькі спеціальності – інженери, маркшейдери, прохідники; робітники, зайняті в чорній металургії, трубопрокаті, коксохімічному виробництві та хімпромі, льотчики, атомники, метробудівці й ті, хто зайнятий на шкідливих виробництвах, пов'язаних зі сплавами металів. А також люди, які працюють із вибухівкою, азбестом, склом.

У другій список входять різноманітні машиністи, оператори кранів, геологи та механізатори, деякі викладачі, більшість медпрацівників, слюсарі й навіть працівники театрів і цирків.

Як наголосив голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець, вільні профспілки підготували судовий позов на рішення уряду.

"Оскільки уряд та Міністерство соціальної політики не проводили ні атестації робочих місць, ні консультацій, та й узагалі нічого не було зроблено щодо покращення умов праці, то КВПУ змушена буде звернутися до суду. За нашими попередніми підрахунками, уряд одним махом покарав 418 тисяч працівників. На сьогодні кількість людей, які працюють у шкідливих умовах, становить 1 млн 40 тис", – заявив Волинець.

Зазначимо, також позбавлять пільгових пенсій майже всіх медиків, педагогів, працівників хімічної галузі, залізничників, атомників. Більшості з них термін виходу на пенсію з 35-40 років піднімуть до 50-55.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.