Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

rbc.ua

Четвер, 30 червня 2016, 10:41

Процедура виходу Британії з ЄС триватиме два роки

Євросоюз

Лідери 27 країн Євросоюзу планують негайно встановити нові відносини Лондона і Брюсселя, адже виключення Великої Британії з ЄС триватиме близько двох років.

Про це повідомляє Euronews.

Напередодні британський прем‘єр Девід Камерон покинув Брюссель, не повідомивши офіційно керівництво ЄС про намір Лондона вийти зі спільноти.

"Вихід Великої Британії з Європейського Союзу має бути впорядкованим. Не буде жодних перемовин, допоки Лондон офіційно не повідомить про свій намір вийти з ЄС. Доступ до спільного ринку вимагає прийняття всіх чотирьох свобод, включаючи свободу пересування. Не буде спільного ринку з особливими умовами", – наголосив голова Європейської Ради Дональд Туск.

Водночас канцлер Німеччини Ангела Меркель вимагає розробити плани, які б могли пом‘якшити економічні наслідки від виходу Британії з ЄС.

"Жодні оцінки і прогнози не свідчать про утворення імпульсу для зростання. Тому ми зацікавлені в тому, щоб зосередитися на ефективності та зростанні, аби компенсувати втрати від того, що Велика Британія залишає нас", – заявила Ангела Меркель.

Наразі лідери країн ЄС оголосили період політичних роздумів до наступної неформальної зустрічі, яка відбудеться у вересні в Братиславі.

На ній мають узгодити реформи, які стосуються передовсім посилення гарантування безпеки, покращення міграційної політики та стимулювання економічного зростання і створення робочих місць.

Нагадаємо, 23 червня на референдумі у Великобританії більшість мешканців країни проголосували за вихід із Євросоюзу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.