Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

громадський простір на пл. Маланюка

Четвер, 30 червня 2016, 11:59

На площі Маланюка у Львові облаштують громадський простір

громадський простір на пл. Маланюка

Пам'ятник комуністу С. Тудору демонтують, натомість на площі Маланюка встановлять питний фонтан, а також там з'явиться безкоштовний Wi-Fi.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Площа Євгена Маланюка, що розташована у цетрі міста, стане сучасним громадським простором. Звідти демонтують пам'ятник радянському письменнику і комуністу С. Тудору, який намагались самотужки знести праворадикально налаштовані львів'яни 9 травня.

Як повідомила голова Галицької райадміністрації Ірина Іванчина, пам'ятник Тудору перенесуть у музей, як тільки за відповідну ухвалу проголосують депутати на сесії Львівської міськради. 

Лише опісля й розпочнуть реалізацію проекту, що триватиме, за очікуваннями, близько двох місяців. На це з бюджету цьогоріч виділено 600 тис грн.

Відтак на площі Маланюка встановлять вуличні меблі, оновлять покриття та влаштують освітлення.

У сучасні ліхтарі, висотою 3 м, вмонтують також гучномовці та камери спостереження. Облаштують на площі і безкоштовний інтернет.

Окрім цього, проект передбачає встановлення фонтану для пиття води, обладнаного окремими отворами для людей та тварин.

Нагадаємо, наприкінці травня спеціальна робоча група при Львівській міськраді прийняла рішення все-таки демонтувати пам'ятник комуністу Тудору, а згодом передати його у музей.

Найвірогідніше архітектурну пам'ятку забере Львівська галерея мистецтв чи Національний музей ім. Андрея Шептицького.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.