Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

берег ріки

Четвер, 30 червня 2016, 12:56

Береги Західного Бугу руйнуватимуться в очікуванні прийняття відповідного закону

берег ріки

Для вирішення екологічної катастрофи, пов'язаної із втратою території України у межах басейну річки Західний Буг, нардепи повинні затвердити відпровідний законопроект.

Про це йдеться у відповіді Міністерства екології та природних ресурсів України на запит народного депутата від Опозиційного блоку Ігоря Шурми щодо притягнення до кримінальної відповідальності посадовців, винних у цій екологічні катастрофі.

"Для вжиття заходів щодо усунення ризиків втрати території на прикордонній ділянці з Республікою Польща Держводагентством були надані пропозиції до Концепції Державної цільової правоохоронної програми "Облаштування та реконструкція державного кордону на період до 2020 року", якою передбачено розчистку 50 км русла річки Західний Буг та облаштування 12,2 км берегоукріплення", – йдеться у документі.

Мінприроди планує внести зміни до законів щодо управління водними ресурсами за басейновим принципом, що дозволить удосконатили законодавство.

 У міністерстві стверджують, що до прийняття цього закону неможливо розроблювати та утверджувати нові плани із охорони довкілля.

"Державною екологічною інспекцією було надано державним екологічним інспекціям у Волинській та Львівській областях посилити та забезпечити в межаж підконтрольної території здійснення державного нагляду за дотриманням вимог природоохоронного законодавства органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади, а також суб'єктами господарювання, що хздійснюють господарську діяльність у межах водоохоронних зон", – йдеться у документі.

Зазначимо, з 2001 року через забрудненість та зсув берегів цієї річки Україна уже втратила понад 98,5 га території на кордоні з Польщею і може втратити ще 5 284 га.

Наразі поліція відкрила кримінальне провадження щодо загибелі людей на полігоні побутових відходів ЛКП "Збиранка", до якого також прикріплені матеріали із відсутності робіт з очищення русла Західного Бугу та укріплення його берегів.

Нагадаємо, Варіанти в межах проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини" провели розслідування щодо забруднення довкілля на Львівщині, стан берегів річки Західний Буг та занедбаного стану каналізаційної мережі Львова. Детальніше про це можна дізнатися тут

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.