Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

працевлаштування бійців АТО

korrupcia.net

Четвер, 30 червня 2016, 16:47

Роботодавці Львівщини не хочуть брати на роботу бійців АТО

працевлаштування бійців АТО

Багато роботодавців відмовляються від працевлаштування учасників бойових дій, оскільки вважають їх небезпечними для оточуючих.

Про це повідомляє Львівська обласна організація громадсько-політичного руху "Справедливість" Валентина Наливайченка.

"Роботодавці не охоче йдуть на контакт. І бійці кажуть: якщо був в АТО –важко знайти роботу. Загалом на сьогодні працевлаштування – проблема номер один для учасників війни на Сході", – наголошує психолог Центру надання послуг учасникам бойових дій Тетяна Мохначова.

Зокрема, за офіційною статистикою на обліку у Львівському міському центрі зайнятості перебувають 500 учасників АТО.

За словами директора Львівського міського центру зайнятості Олега Рісного, проблема працевлаштування учасників АТО є пріоритетною в їхній роботі. Вони організовують зустрічі із бійцями АТО для обговорення питання стосовно їхнього працевлаштування.

Однак, голова громадська організації "Львівська обласна спілка соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих" Богдана Сірків стверджує, що роботодавці вимагають довідок у своїх працівників – учасників АТО, які б підтверджували, що вони і дотепер несуть службу на сході держави.

"Не повинен захисник Української держави ставати заручником бюрократичної тяганини. Для цього в країні достатньо державних структур, які можуть та зобов’язані надавати таку інформацію для роботодавців", – наголосив голова Львівської обласної організації громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка "Справедливість" Петро Колодій.

Відтак, було вирішено організувати на базі Львівського міського центру зайнятості наступну зустріч щодо вирішення питання про створення груп самодопомоги для забезпечення ефективної реабілітації бійців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.