Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

кінотеатр "Львів"

Четвер, 30 червня 2016, 17:36

Аренович може залишитись директором кінотеатру "Львів" до наступного року

кінотеатр "Львів"

Згідно з діючим контрактом, Мирослав Аренович займатиме посаду керівника кінотеатру "Львів" до березня 2017 року.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів із засідання комісії з питань культури та ЗМІ Львівської облради.

Як повідомив начальник управління майном спільної власності Львівської обласної ради Микола Бандра, вчора на попередньому засіданні спеціальної робочої групи з питань комунальних установ Мирослав Аренович звітував щодо діяльності кінотеатру "Львів".

На ньому Аренович заявив, що кінотеатр вже погасив заборгованості за використання енергоносіїв та за прокат фільмів.

Втім, за словами Миколи Бандри, це не вирішує питання руйнівного стану самої будівлі кінотеатру.

"Говорити, що це якийсь плюс для кінотеатру не можна, адже таким плюсом можуть бути зрушення в основному виді діяльності. А тут змін суттєвих немає. Більше того, я думаю, що на найближчу перспективу їх не буде аж допоки не запровадять нову організаційну форму і не залучать нові джерела фінансування. Адже щоби провести капітальний ремонт кінотеатру, потрібні чималі кошти. І тут йде мова про десятки мільйонів гривень", – розповів Микола Бандра.

Зазначимо, що конкурс на кращий проект із відновлення кінотеатру "Львів" виграли активісти, об'єднані довкола громадської організації "Кінотеатр Львів".

Проте дотепер комісія з питань культури та ЗМІ облради не оприлюднила рішення щодо переможців.

"Об'єднаний проект нашої ініціативи та міськради начебто переміг. Принаймні про це депутати облради повідомили моїм колегам усно. І пообіцяли, що закріплять це рішення документально. Наразі чекаємо. Також мають ще оголосити відкритий конкурс на посаду директора кінотеатру, яку наразі займає пан Аренович. Дуже сподіваємось, що справа нарешті зрушила з місця", – зазначив активіст Андрій Бондаренко.

Як пояснив Микола Бандра, відкритий конкурс на заміщення посади керівника комунальних установ можливий у тому випадку, коли діючий директор працює на підставі безстрокового договору з Львівською облрадою.

А Мирослав Аренович очолює кінотеатр "Львів" відповідно до контракту, у якому чітко вказана дата його завершення – березень 2017 року.

"Якщо з керівником заключено строковий договір, то конкурс на заміщення посади директора комунального закладу можна проводити лише після завершення дії контракту", – зауважив Микола Бандра.

За його словами, у облраді таки планують проводити відкриті конкурси на посади керівників комунальних установ. 

Таку норму ввели у недавно прийнятому законі «Про запровадження контрактної форми договору з керівниками закладів культури державної комунальної форми власності».

"У підпорядкуванні Львівської облради є велика кількість комунальних закладів, де є діючі керівники. Тож згідно з законом, департамент культури облдержадміністрації зобов’язаний протягом 6 місяців попередити тих керівників, які працюють на безстроковому трудовому договорі, що за два місяці з ними цей договір розриватимуть", – додав Микола Бандра.

Відтак протягом двох місяців особа втрачає свої повноваження керівника і стає в. о. керівника. Тоді самого директора стає вакантною, а облрада оголошує конкурс на її заміщення.

А саме питання щодо Мирослава Ареновича та нового очільника кінотеатру "Львів" залишається відкритим.

Нагадаємо, кінотеатр «Львів» функціонує з 1958 року. Але тепер він практично не працює і перебуває на межі зникнення: у приміщенні не працює опалення, у глядацькому залі провалюється під ногами підлога, а також виникли проблеми із дахом. 

Жодних коштів із місцевого бюджету кінотеатр  зараз не отримує, тому перебуває на самоутриманні. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.