Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пам'ятник Тудору

П'ятниця, 1 липня 2016, 11:14

Пам’ятник Тудору передадуть Львівській галерії мистецтв

пам'ятник Тудору

Львівські депутати погодили передачу пам’ятника Степану Тудору Львівській національній галереї мистецтв імені Б. Г. Возницького.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Вчора на сесії Львівської міськради депутати прийняли рішення демонтувати пам’ятник Степану Тудору з площі Євгена Маланюка та передати у Львівський національний музей мистецтв.

"Працювала спеціальна робоча група, у склад якої входили представники депутатського корпусу, представники громадськості, науковці, історики, мистецтвознавці. Передбачається реконструкція площі Євгена Маланюка та передача пам’ятника Степану Тудору у Львівський національний музей мистецтв", – зазначив в.о. начальника управління культуриміськради Михайло Мороз. 

Відтак, Галицька районна адміністрація має демонтувати пам’ятник Степану Тудору та передати Львівській національній галереї мистецтв імені Б. Г. Возницького на постійне зберігання.

Нагадаємо, 9 травня радикально налаштовані львів'яни намагались повалити пам’ятник Тудору. На місце події відразу прибула поліція, відбулася сутичка.
 
Т.в.о. начальника ГУ Національної поліції Львівщини Дмитро Загарія вважає, що картинку із жорстоким побиттям активістів поліцейськими медіа поширили лише з одного ракурсу, однак готовий нести відповідальність за своїх підлеглих.
 
А на сесії 26 травня львівські депутати звернулися з вимогою перевірити законність дій поліцейських, які застосували гумові кийки до активістів.

Зазначимо, 25 травня спеціальна робоча група у міськраді вирішила демонтувати, а згодом передати до музею пам’ятник радянському письменнику.

На самій на площі Євгена Маланюка, де знаходиться пам'ятник Тудору, облаштують громадський простір

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.