Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Роман Дацько

Понеділок, 4 липня 2016, 16:53

Профспілки Львівщини доєднаються до Всеукраїнського маршу протесту 6 липня

Роман Дацько

6 липня 2016 року Об’єднання профспілок Львівщини разом з більш як тисячею інших членів профспілок, котрі представляють усі галузі праці, візьме участь у Всеукраїнському марші протесту профспілок, пікетуванні Кабміну та Верховної Ради.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив Голова Об’єднання профспілок Львівщини Роман Дацько.

Роман Дацько також додав, що запланований марш протесту - це у жодному випадку не страйк, а виключно мирна акція протесту.

«Спільний представницький орган репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок  знаходиться в національному трудовому спорі  з Кабінетом Міністрів України і Організацією роботодавців по семи пунктах. Найважливіший із них – це підвищення розміру мінімальної заробітної плати та  розміру мінімального прожиткового рівня. Мінімальна заробітна плата без урахування субсидій повинна становити 3 861 грн.», – заявив Роман Дацько.

Під цим зверненням свій підпис поставили 67 тисяч мешканців Львівщини. Більшу частину з цих підписів уже передано в Київ.

Федерація профспілок України також подала і зареєструвала Зміни до Закону України «Про оплату праці», де чітко визначено, що слід переглянути методику розрахунку мінімальної заробітної плати, що зараз становить 1450 грн.

«80% працюючого населення України знаходиться за межею бідності. Мінімальна місячна заробітна плата в Україні складає 58 доларів США, що є найнижчим показником у Європі та у країнах пострадянського простору», – наголосив Роман Дацько.

Станом на 1 червня 3,8 тис. працівників несвоєчасно або не у повному обсязі отримали заробітну плату.  Загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати у Львівській області станом на 1 липня становить 66 млн. 897 тис. грн. 

«Ми обурені шоковим підвищенням цін і тарифів. У державі йде війна і разом з тим уряд без порад  та консультацій з профспілками планує здорожчання тарифів на опалення та гарячу воду. З 1 липня планується зростання ціни на холодну воду та з 1 жовтня  - на електроенергію на 30%», – розповів Роман Дацько.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.