Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

Понеділок, 4 липня 2016, 18:00

Порошенко додав зміни до закону про зниження акцизу на старі авто

Петро Порошенко

Петро Порошенко підписав закон про зниження акцизу на старі авто, але лише за умови ввезення одного автомобіля на рік.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами прес-секретаря глави держави Святослава Цеголко, президент підписав закон про стимулювання ринку старих автомобілів, згідно з яким до 1 січня 2019 року значно знижено акцизний збір для ввезення таких авто фізичними або юридичними особами за умови ввезення одного автомобіля на рік.

"Президент підписав ЗУ про старі авто у присутності депутатів різних фракцій", – заявив Цеголко.

Він додав, що також було досягнуто домовленості, що 7 липня до цього зпкону будуть внесені зміни.

Зазначимо, законопроект нардепи ухвалили 31 травня. Він вступає в силу з першого числа місяця, наступного за місяцем його опублікування.

Згідно із законом передбачено зниження ставок акцизного податку лише на легкові автомобілі, випущені після 1 січня 2010 року, а також заборонено ввезення автомобілів з країни, визнаної агресором/окупантом.

Ставки на старі автомобілі з об'ємом циліндра двигуна внутрішнього згоряння до 1 тис. куб. см запропоновано встановити акциз у розмірі EUR0,102 за 1 куб. см (аналогічно новим авто), що в 10,7 рази менше чинної ставки акцизу для таких авто не старше п'яти років (EUR1,094).

Найбільше зниження ставки акцизного збору передбачено на автомобілі з об'ємом циліндра двигуна 1-1,5 л: їх пропонується відповідно знизити майже в 22 рази – до EUR0,063 за 1 куб. см об'єму двигуна.

Ставка акцизу для автомобілів з двигуном 1,5-2,2 л знижується в 6,2 рази –до EUR0,267, з двигуном 2,2-3 л – до EUR0,276 (у вісім разів), з двигуном понад 3 л – до EUR2,209 (в 1,5 рази).

Також передбачено зниження ставок акцизного збору на старі легкові автомобілі з дизельними і напівдизельні двигунами.

На думку експертів, цей закон не матиме значного впливу на ринок нових легкових авто, а зростання ринку вживаних автомобілів буде короткостроковим і незначним, враховуючи наявність обмежень на ввезення цих авто.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.