Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вантажівки

highways.lviv.ua

Вівторок, 5 липня 2016, 12:57

Понад 50 вантажівок зупинили на кордоні з Росією

вантажівки

На російсько-білоруському кордоні з українськими товарами для Казахстану простоюють близько 50 автомобілів.

Про це повідомляє інтерфакс-Україна.

Авто затримані через набуття чинності з 1 липня тимчасової заборони Росії на транзит українських товарів і на перевезення з третіх країн, які прямують через територію України в Казахстан.

Ці авто перетнули зовнішній кордон Євразійського економічного союзу до 1 липня і прибули на контрольний пункт "Красне" 30 червня.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін підписав указ про введення з 1 липня додаткових обмежень щодо транзиту через територію країни товарів українського походженням.

Крім того, вводиться тимчасова заборона на автомобільні й залізничні перевезення товарів, щодо яких у Росіїї застосовуються ставки ввізних мит, встановлені Єдиним митним тарифом ЄАЕС, відмінні від нуля, і товарів, включених до переліку сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства, затвердженого урядом РФ.

Як заявив вчора перший віце-прем'єр міністр України Степан Кубів, Україна у відповідь також запровадить санкції щодо транзиту російських товарів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.