Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Грибовицьке сміттєзвалище

Вівторок, 5 липня 2016, 17:05

Третина львів'ян звинувачує міську владу у трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі

Грибовицьке сміттєзвалище

А 90% львів'ян мріють про сміттєпереробний завод.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив керівник соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович, передає кореспондент Варіантів.

Згідно з результатами соцопитування, яке проводили протягом 10-20 червня, 34% львів'ян вважають міську владу винною у трагедії, що сталась на Грибовицькому сміттєзвалищі наприкінці травня.

Ще 25% опитаних містян звинуватили у екологічній катастрофі львівську обласну владу, 9% – центральну владу.

А 5% львів'ян взагалі не змогли дати відповідь на це питання.

"Ми зафіксували, що на Львівщині зросла кількість людей, що хочуть, аби питання зі сміттєзвалищами якнайшвидше вирішили. Якщо у 2015 році таких було 10%, то сьогодні 42% населення переймаються проблемою звалищ", – розповів Олексій Антипович.

Зокрема 65% мешканців Львова вважають питання зі сміттєзвалищами проблемними. А жителі міст і сіл області переймаються відходами значно менше – лише 30% заявили, що влада повинна серйозно зайнятись звалищами.

Зазначимо, 90% львів'ян підтримали ідею будівництва сміттєпереробного заводу. 

 

У соцопитуванні взяли участь 1200 респондентів, різних за віком, статтю та типом населення. Помилка репрезентативності дослідження – не більше 2,8%.

Нагадаємо, незважаючи на те, що Андрій Садовий лідирує у всеукраїнському рейтингу на посаду Президента України, рівень довіри до нього серед львів'ян впав майже вдвічі. Головною причиною цього стала трагедія на Грибовицькому сміттєзвалищі.

А очолює рейтинг довіри львів'ян Надія Савченко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.