Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

перекриття руху у Краківці

Варта 1

Вівторок, 5 липня 2016, 18:15

В організації блокування пунктів пропуску з Польщею підозрюють контрабандистів

перекриття руху у Краківці

Львівська митниця звинувачує у блокуванні транспорту на пунктах пропуску з Польщею "човникових" контрабандистів.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як заявив начальник Львівської митниці ДФС Левко Прокіпчук, протестувальники, які вчора перекрили рух транспорту на митних пунктах пропуску із Польщею, були в основному "човниковими" контрабандистами.

"Переважна більшість людей, котрі протестували поблизу пунктів пропуску, здійснювали так звану "човникову" контрабанду. Проте на сьогодні, у зв’язку із введеними обмеженнями, рух громадян із подрібненими партіями товару через кордон став неможливим. Що й, фактично, стало причиною перекриття доріг", – наголосив Левко Прокіпчук.

За його словами, частково долучилися до протестних акцій й мешканці Львівщини, які перетинали кордон на автівках з іноземною реєстрацією.

"Для тих, хто слідує на транспортних засобах з іноземною реєстрацією та прагне перетнути кордон у рамках малого прикордонного руху діятиме окремий порядок в’їзду. Такі автівки польські прикордонники повертатимуть назад в Україну, при цьому будь-які штрафи та санкції не застосовуватимуться", – зазначив Левко Прокіпчук.

Він додав, що водії, які вже скористалися таким порядком, просто перетнули український кордон та отримали відповідну відмітку.

"Таким чином водії виконали зобов’язання щодо термінів перебування транспортних засобів з іноземною реєстрацією на території України. При цьому до них не вживали штрафні санкції, як з української так і польської сторін", – повідомив Прокіпчук.

Нагадаємо, 4  липня місцеві мешканці заблокували дорогу, що веде до пункту пропуску "Рава-Руська – Гребенне", а також "Шегині" та "Краківець" через призупинення малого прикордонного руху між Україною та Польщею.

Сьогодні у зв'язку з цим поліція області відкрила кримінальні провадження, а  митники не штрафуватимуть водіїв авто з іноземною реєстрацією за порушення митних правил до часу, коли Польща знову відновить прикордонний рух.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.