Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

акцизна марка

energolife.info

Четвер, 7 липня 2016, 10:31

В Україні запровадять електронну акцизну марку

акцизна марка

Уряд схвалив концепцію запровадження електронної акцизної марки для контролю за обігом алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Про це повідомила прес-служба уряду.

Відтак, як стверджують у Міністерстві фінансів, запровадження електронної акцизної марки забезпечить створення єдиного інформаційного простору та формування бази даних про обіг підакцизних товарів.

"На сьогодні чинне в Україні маркування продукції паперовими марками є недостатньо ефективним засобом контролю. Водночас прийняте рішення про запровадження автоматизованої системи контролю за обігом алкогольних напоїв та тютюнових виробів "Електронна акцизна марка" забезпечить комплексний контрольно-попереджувальний моніторинг у сфері обігу підакцизних товарів, який охопить кожний етап їх переміщення від виробника чи імпортера до кінцевого споживача", – наголосили у міністерстві.

Окрім того, запровадження електронної марки значно спростить документообіг та загалом зменшить обсяг тіньового ринку підакцизних товарів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.