Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Федоренко

Четвер, 7 липня 2016, 13:12

Справу екс-директора Львівелектротрансу передали до суду

Андрій Федоренко

Прокуратура завершила розслідування щодо розкрадання коштів Федоренком та його спільниками при закупівлі трамваїв для Львова.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, прокуратура скерувала до Франківського районного суду звинувачення щодо колишнього позаштатного радника міського голови Львова з питань транспорту, учасника, директора ТзОВ "Сармат" та екс-директора ЛКП "Львівелектротранс" Андрія Федоренка та ще сімох його спільників.

Зазначимо, Федоренко підозрюється у привласненні коштів міста при закупівлі трамваїв. У 2007 році він разом із своїми спільниками організував схему поставки до Львова неякісних вживаних трамваїв за значно завищеними цінами.

Внаслідок цієї оборудки місто втратило 2 млн 249 грн, що становило понад 323 тис євро.

Наразі Федоренку загрожує ув'язнення на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Зазначимо, 18 березня Федоренка офіційно звинуватили у крадіжці, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначив заставу в розмірі 6 млн 890 тис грн.

Однак у29 березня його випустили з-під варти під домашній арешт на два місяці, у травні цей термін продовжили.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.