Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівська поліція

П'ятниця, 8 липня 2016, 11:46

За водіння напідпитку водіїв штрафуватимуть у подвійному розмірі

львівська поліція

Верховна Рада посилила відповідальність за водіння у нетверезому стані.

Вчора на сесії Верховної Ради 243 народних депутати прийняли закон про посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп‘яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції.

Зокрема, змінено розмір та види адміністративних стягнень за водіння у нетверезому стані: штраф у розмірі шістсот, тисяча двісті неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування авто на три роки.

"Дії, вчинені особою, яка двічі протягом року піддавалась адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують її увагу та швидкість реакції, за відмову від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, – тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі двох тисяч чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк десять років", – йдеться у законопроекті.

Законом також встановлено, що порушення правил безпеки дорожнього руху тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк п'ятнадцять діб, з позбавленням права керування  авто на три роки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.