Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

П'ятниця, 8 липня 2016, 16:59

Центр Консультативної Місії Європейського Союзу відкрився у Львові

Сьогодні у Львові відбулося урочисте відкриття центру Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки (КМЄС).

Мета центру – допомога державним органам України у реформуванні цивільної безпеки шляхом консультацій та практичної підтримки.


«Це не наш інтерес, щоб будувати поліцейську державу в Україні, це в інтересах українців відчувати себе в безпеці» - зазначив на відкритті голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський.


КМЄС з реформування сектору цивільної безпеки хоче допомогти створити у Львові ефективний, відповідальний сектор цивільної безпеки, який користується довірою громади.


«Нашою місією є тільки надання рекомендацій та практичної допомоги…» - сказав керівник місії Кястутіс Ланчінскас.


На відкритті Центру були присутні голова Львівської Ода Олег Синютка, міський голова Львова Андрій Садовий, т.в.о начальника Львівського обласного управління Національної поліції Дмитро Загарія та ін.


У планах КМЄС відкрити ще 5 центрів у різних областях України.


КМЄС запровадила групи швидкого реагування у сільській місцевості та невеликих містечках (додатково до патрульної поліції у великих містах), які вперше запрацювали у Самборі (Львівська область).


Нагадаємо, що КМЄС є спостерігачем у процесі переатестації поліції України, в рамках якого співробітники поліції повинні скласти іспити для визначення їхньої відповідності професійним стандартам.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.