Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Тустань

stezhkamu.com

П'ятниця, 8 липня 2016, 18:14

На Львівщині існує 353 заповідників та пам'яток природи

Тустань

Загальна площа природно-заповідного фонду області – 157510,59 га.

Про це йдеться у екологічному паспорті Львівської області за даними 2015 року, розробленого департаментом екології та природних ресурсів Львівської ОДА.

Зокрема, з них 25 заповідників загальнодержавного значення (площа 64551,3 тис га) та 328 – місцевого (площа 92959,29 тис га).

Відтак, Львівщині є один природний заповідник, 3 національні природні парки, 5 регіональних ландшафтних парків, 9 заказників загальнодержавного значення, 34 заказники місцевого значення, 2 пам’ятки природи загальнодержавного значення, 183 пам’ятки природи місцевого значення, 48 заповідних урочищ, 2 ботанічні сади загальнодержавного значення, 1 ботанічний сади місцевого значення, 2 дендрологічні парки загальнодержавного значення, 1 зоологічний парк місцевого значення.

Загалом заповідники займають 7,2% площі усієї Львівської області.

Однак, із усіх пам'яток природи, межі встановлено лише на 107 об’єктах.

Як йдеться у екологічному паспорті, при формуванні природно-заповідного фонду виникає ряд проблем, оскільки значна кількість об’єктів створена ще у 1984 році, тобто до ліквідації колгоспів, радгоспів та розпаювання земель.

Також території заповідників не завжди обліковуються на місцевому рівні як землі природно-заповідного фонду. У результаті цього при зміні землевласників в рамках інвентаризації земельних ділянок змінюється їхня площа: місцева влада надає землі заповідників оренду або дозволяє приватизувати.

Нагадаємо, Варіанти в межах проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини" провели розслідування щодо забруднення довкілля на Львівщині, стан берегів річки Західний Буг та занедбаного стану каналізаційної мережі Львова. Детальніше про це можна дізнатися тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.