Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Реклама

Реклама,   Субота, 9 липня 2016, 18:20

Львівоблагропромбуд не даватиме хабара Садовому на Варшавській-Сосновій

Реклама

Скасування містобудівних умов та обмежень щодо забудови земельної ділянки на перетині вулиць Варшавська-Соснова – це реальна погроза та схиляння забудовника до хабара.

Про це повідомляють у будівельній компанії "Львівоблагропромбуд".

"Рішення Виконавчого комітету Львівської міськради від 8 липня 2016 року про скасування містобудівних умов та обмежень щодо забудови земельної ділянки на вулиці Варшавській-Сосновій, у розпал офіційно погодженого будівництва ніщо інше, як офіційно оголошена погроза міського голови Львова Андрія Садового щодо будівництва житлового комплексу "Оранж". Таке рішення виконкому ніщо інше як завуальована вимога хабара", – розцінює забудовник.

Не секрет, що сьогодні у Львові ведеться дуже багато житлового будівництва. Більшість будинків будують відповідно до законодавства і на них є всі необхідні документи.

Проте є ряд будівництв, які повністю ігнорують чинне законодавство, але у Львівській міській раді дивним чином закривають на ці факти очі.

"Мер Садовий із головним архітектором Львова Юліаном Чаплінським не реагують на забудовників, які ігнорують чинне законодавство та порушують всі можливі Державні будівельні норми. І це не поодинокі випадки. Так ЖК "Грінвільхауз" зводять при старих не чинних містобудівних умовах за 2008 рік. ЖК "Місто трав" – зводить компанія AVR Development, яку пов'язують з головним архітектором Львова. Саме Юліан Чаплінський розробляв для них концепцію детального плану території, згідно якої були погоджені містобудівні умови і обмеження. Проте, досі немає дозволів від держававіаруху та держслужби. До того ж ЖК "Місто трав" має 16 поверхів, що 100% не відповідає зонуванню цієї території.

Будівництво на вулиці Антоновича (земельна ділянка Кінескопу), для неї архітектор Чаплінський розробляв МБР, що не відповідають зонінгу Г2. "Ціна питання" 20 000 доларів США. У ЖК "Парус" порушено всі можливі державні будівельні норми, оскільки не дотримано відстані від приватної садибної будівлі (відстань до сусіднього будинку має дорівнювати висоті ЖК – ред.), а там немає навіть 10 метрів. На вулиці Струмок, забудовник "Інтегралбуд" зводить 16-типоверховий комплекс, який також погодив Юліан Чаплінський в супереч того, що будівництво відбувається фактично на теплотрасі та зачіпає територію дитячого садочку №67. Продаж триває, документів немає і реакції зі сторони Львівської міської ради та ДАБІ також. Зате можна скасовувати законні містобудівні умови житлового комплексу "Оранж", де інвестор не дає хабарів та будують квартири учасникам АТО", – йдеться у повідомленні "Львівоблагропромбуду".



Всупереч "погроз" від мерії інвестори заявляють, що хабарів меру Львова чи головному архітектору не даватимуть і продовжать будівництво без хабарів незважаючи ні на що.

"Рішення Виконкому Львівської міської ради не відповідає чинному законодавству, адже скасовувати містобудівні умови і обмеження може тільки ДАБІ у Львівській області за фактом перевірки або у судовому порядку. Свої права ми захищатимемо у суді", – додали у юридичному відділі "Львівоблагропромбуд".

Як відомо компанія "Львівоблагропромбуд" планує звести житловий будинок з дитячим спортивно-оздоровчим майданчиком.

Також під час будівництва будуть враховані побажання мешканців сусідніх будинків в межах робочої групи, котра була створена під час громадських слухань. Окрім того, в новозбудованому будинку 5% квартир передбачена для учасників АТО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.