Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

біженці

bbc.com

Понеділок, 11 липня 2016, 10:34

Біженці перестали масово прибувати до Німеччини

біженці

З квітня, щомісяця в Німеччині реєструють у 4-5 разів менше біженців, ніж на початку року.

Про це повідомляє Еuronews.

Наразі тут кожного місяця реєструють близько 16 тисяч прохачів притулку. А за підсумками першого півріччя, притулку в країні попросили 220 тисяч людей. Торік таких заяв було більше мільйона.

Зазначимо, у березні ЄС і Туреччина уклали угоду з метою припинення нелегального перетину моря між Туреччиною та Грецією. Крім того, контроль на кордонах посилили балканські країни. Саме ці заходи, за даними Берліна, стали головними причинами зменшення напливу біженців.

"Угода між ЄС і Туреччиною наразі діє, але я не гарантую що так буде і в наступні місяці. На Балканському маршруті справи також можуть суттєво погіршитися", – наголосив міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр.

Туреччина погрожувала призупинити виконання угоди у разі, якщо ЄС не запровадить для турків безвізового режиму. Крім того, останнім часом зростає кількість мігрантів, що прибувають човнами з Лівії до Італії.

Нагадаємо, у лютому Туреччина вимагала в міжнародної спільноти збільшити фінансову допомогу, інакше погрожувала знову відкрити біженцям шлях до ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.