Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Понеділок, 11 липня 2016, 16:10

Садовий не може без Гройсмана вирішити проблему з рекультивацією Грибовичів

Андрій Садовий

Андрій Садовий планує залучити до пошуку нової земельної ділянки для будівництва сміттєпереробного заводу Володимира Гройсмана.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявив сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий, усі пропозиції, які місто отримувало від обласної адміністрації щодо розміщення ділянки для нового полігону, мали негативний відгук від тих сільських і міських рад, на території яких планували такий полігон розміщувати. 

"На розмові з прем’єр-міністром України я це питання піднімав. Попросив його, щоб він особисто перейнявся тою проблемою – знайти можливість, бо потрібна виключно політична воля. Якщо буде підтримка для міста Львова, то все буде гаразд", – наголосив Андрій Садовий.

За його словами, наразі завершуються роботи з коригування проекту рекультивації сміттєзвалища в Грибовичах, відтак, рекультивацію можливо розпочати ще цього року.

Нагадаємо, у червні прем'єр-міністр Володимир Гройсман наголошував, що подолання наслідків пожежі та рекультивація земель на Грибовицькому полігоні входить виключно до компетенції місцевої влади і це можливо зробити власними ресурсами місцевих бюджетів.

Також на початку червня Андрій Садовий скерував до президента і парламенту звернення щодо проголошення самого міста та сіл Малехова й Грибович зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Надання Грибовичам та іншим прилеглим селам такого статусу дозволить отримати львівській владі з держбюджету чималі кошти на усунення наслідків катастрофи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.