Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

обмінники

Вівторок, 12 липня 2016, 15:14

В Україні зафіксували збільшення кількості обмінників

обмінники

З початку року налічувалося 2960 закладів з обміну валют.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Станом на 1 липня 2016 року кількість небанківських фінансових установ, які мають ліцензії Нацбанку на здійснення валютно-обмінних операцій, виросла майже в 1,5 рази порівняно з початком року – до 2960.

Зазначимо, на початок січня цього року обмінників налічувалося 1988.

За словами заступника голови Національного банку України Катерини Рожкової, Нацбанк зацікавлений у розвитку прозорого ринку обміну валют.

«Ми не контролюємо незаконні обмінні пункти, бо Національний банк –регулятор легального фінансового ринку. Проте ми підтримуємо розвиток легальних обмінників, водночас посилюючи контроль за їх діяльністю. Наша мета – отримати прозорі операції з обміну валют, які не призводитимуть до викривлень на готівковому валютному ринку», – зазначила Катерина Рожкова.

Зокрема, Національний банк підтримує відміну 2% збору до Пенсійного фонду з валютно-обмінних операцій.

Нагадаємо, станом на 6 липня генеральні ліцензії Нацбанку, що дозволяють займатися валютно-обмінними операціями, є у 27 небанківських фінансових установ, з них 12 – отримали такі ліцензії у 2016 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.