Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сміттєзвалище

Середа, 13 липня 2016, 17:08

Підприємства з переробки небезпечних відходів матимуть нову ліцензію

сміттєзвалище

Уряд затвердив ліцензійні умови для підприємств, які займаються утилізацією небезпечних відходів.

Пр це повідомила прес-служба Міністерством екології та природних ресурсів України.

Зокрема, нові ліцензійні правила встановлюють прозорі умови ведення бізнесу в сфері поводження з небезпечними відходами.

За словами міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака, природоохоронна громадськість та учасники ринку переробки і утилізації небезпечних відходів більше року чекали на цей документ.

«Система поводження з небезпечними відходами була де-факто знищена. Через відсутність ліцензій ми отримали неврегульовану та неконкурентну ситуацію, коли пестициди, агрохімікати, фармацевтичну продукцію, що втратила термін придатності, утилізовували як заманеться і де заманеться. Мінприроди проведено титанічну роботу для вироблення та упорядкування нових ліцензійних умов, які дозволять державі контролювати великий тіньовий ринок небезпечних відходів із мільярдним обігом коштів та нарешті встановлять прозорі умови для бізнесу, унеможливлюючи корупційні оборудки у цій сфері», – наголосив Остап Семерак.

Семерак зауважив, що через відсутність ліцензійних умов та ліцензій підприємства не могли здійснювати утилізацію небезпечних відходів таких як пестициди та отрутохімікати.

«Мінприроди до сьогоднішнього дня не мало можливості вирішувати ці питання. Єдина компанія, яка у 2014 році отримала ліцензію на утилізацію непридатних пестицидів та агрохімікатів, не виконувала своїх зобов’язань. Нові ліцензійні умови унеможливлять виникнення подібних ситуацій», – додав Остап Семерак.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.