Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

perec.in.ua

Вівторок, 31 липня 2012, 17:40

Сезон полювання на пернату дичину розпочнеться на Львівщині 11 серпня

11 серпня на Львівщині розпочинається сезон полювання на пернату дичину. Про це повідомило Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області.

Станом на 30 липня 2012 р. Держуправління ОНПС в Львівській області погодило 29 наказів на проведення полювання.

Ще 8 наказів будуть розглянуті у визначений термін відповідно до вимог Законів України «Про мисливське господарство», «Про тваринний світ», «Про ветеринарну медицину», «Про Червону книгу України», «Про природно-заповідний фонд України». Загалом,  на розгляд Держуправління відповідні матеріали для отримання погодження на проведення полювання на пернату дичину  подало 37 користувачів мисливських угідь області.

Згідно з наказами, полювання на норця великого, качок (крім гоголя, черні білоокої та червонодзьобої, савки, огара, галагаза, гаги звичайної, лутка, крехів, нерозня, широконіски, шилохвості), лиску, курочку водяну, пастушків, куликів (крім кулика-сороки, баранця великого ходуличника, шилодзьобки, кроншнепів, чайки, лежня, дерихвостів, поручайника, крем'яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйків морського, малого, великодзьобого, галстучника), голубів (крім голуба-синяка)  розпочнеться з 18.00 11 серпня і триватиме до 31 грудня 2012 року.

На гусок (сіру, білолобу велику, гуменника)  – з 11 серпня по 31 січня 2013 р.

Також встановлені норми добування пернатої дичини: один мисливець за день полювання не може добути більше, ніж двох гусок, чотирьох качок, п'ять лисок, чотирьох водяних курочок, десять куликів, десять голубів.

Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області нагадує, що у разі порушення мисливцями правил полювання, винні особи нестимуть відповідальність згідно з чинним законодавством України. Ст.85 КУпАП «Порушення правил використання об’єктів тваринного світу», що передбачає покарання у вигляді штрафу. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.