Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

Четвер, 14 липня 2016, 14:48

Львівська міськрада визначила неконституційними тарифи на комунальні послуги

Львівська міськрада

Сьогодні на сесії депутати прийняла ухвалу про неконституційність та несправедливість підняття величини тарифів на комунальні послуги.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявила начальник юридичного управління міськради Гелена Пайонкевич, в Україні станом на сьогодні існує три прожиткових мінімуми.

Перший становить 1399 грн і використовується для розрахунку розміру мінімальної заробітної плати та пенсії. Другий прожитковий мінімум міністерство соціальної політики: це сума, за яку може вижити працездатна людина. А фактичний прожитковий мінімум – це середній дохід працездатного населення в Україні, становить 2300 грн. Він є меншим, ніж встановлений міністерством соцполітики.

«На нашу думку, є несправедливим підняття тарифів без врегулювання підняття розміру мінімальної заробітної плати та пенсії. Ми пропонуємо звернутись до усіх державних органів з вимогою призупинити дію постанови національного регулятора», – наголосила Гелена Пайонкевич.

Нагадаємо, в Україні з 1 липня 2016 року значно зросли тарифи на тепло і гарячу воду. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.