Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

реанімаційне ліжко

tdmu.edu.ua

Четвер, 14 липня 2016, 15:20

Асоціації платників податків передала реанімаційне ліжко дитячій лікарні у Львові

реанімаційне ліжко

Сьогодні, 14 липня, у Львові голова ради Львівського територіального відділення Асоціації платників податків Лілія Долінська передала реанімаційне ліжко дитячій лікарні ОХМАДИТ.

Завдяки українським представникам компанії медичного обладнання Fisher&Paykel ліжко вдалося придбати за 258 тисяч гривень, коли аналогічне у Польщі коштувало більше 400 тисяч, - розповіла Лілія Долінська.

Ліжечко підходить дітям віком до місяця, а також передчасно народженим.
Отож відтепер реанімація лікарні розрахована на 9 дітей, що на 1 місце більше, ніж раніше. Пацієнти потрапляють до реанімації із різними діагнозами, оскільки вона є широкопрофільною та приймає дітей з різних відділень, прооперованих з будь-якими вродженими вадами, зокрема й серця.

«Ліжко багатофункціональне і може забезпечити комфортне перебування дитини, оскільки має датчики температури тіла, манометр для подачі кисню, поличку, за допомогою якої можна робити рентгенівські знимки, не забираючи дитини з ліжка, при необхідності змінює положення, а також є шухлядка для речей, що потрібні новонародженим: підгузок, вологих серветок і тому подібне», - розповіла завідувач реанімаційного відділення лікарні Наталія Кунта.

Нагадаємо, гроші на купівлю ліжка були зібрані завдяки проекту «Музика заради життя», зокрема концерту «Мирослав Скорик у проекті «Три С»: Скорик, Сильвестров, Станкович», що відбувся 15 травня у Львівській опері під патронатом Асоціації платників податків України. Всього у Львові було зібрано 279,8 тисяч гривень на благочинність. На зібрані кошти придбали реанімаційне ліжко, а також запчастини до тих, що вже були в реанімації, аби здійснити ремонт та оновити обладнання.

«Що важливо, до концерту долучилося дуже багато насамперед лікарів, які були присутні, купляли квитки. Що цікаво 30% залу склали податківці, тому як би хто не ставився до податкової, але і їхні діти, онуки та родичі також лікуються у лікарні ”ОХМАТДИТ”», — каже Лілія Долінська.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.