Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

очисні споруди Львова

П'ятниця, 15 липня 2016, 14:48

Забрудненість води у очисних спорудах Львівводоканалу значно перевищує норму

очисні споруди Львова

Екологи здійснили заміри інфільтрату на території ЛКП "Збиранка" в селі Великі Грибовичі.

Про це повідомила прес-служба Держекоінспекції у Львівській області.

За результатами досліджень, які були проведені 5 липня, у інфільтраті з ставків було виявлено високий вміст хлоридів (7 090 мг/дм3), азоту амонійного (514,4 мг/дм3), фосфатів (53,5 мг/дм3), органічних речовин (біохімічне споживання кисню (БСК5 - 1 350 мг/дм3, хімічне споживання кисню (ХСК - 4 450,0 мг/дм3) та важких металів.

Згідно договору між ЛМКП "Львівводоканал" та ЛКП "Збиранка" про приймання стічних вод, які є забрудненими більше норми, був встановлений тимчасовий ліміт на скид цих речовин з території "Збиранка" в систему міської каналізації.

Однак, відповідно до цього тимчасового ліміту, за результатами досліджень інспектори виявили перевищення норм допустимих концентрацій:

- у інфільтраті з резервуару насосної станції перекачки інфільтрату на ЛМКП "Львівводоканал" за хімічними показниками: хлориди у 1,4 рази, сульфати у 1,9 рази, сухий залишок у 1,2 рази, амоній у 18,6 рази, фосфати у 3,1 рази, БСК5 у 1,6 рази, ХСК у 2,4 рази, залізо у 28,4 рази, аніонні СПАР у 1,3 рази, свинець у 1,8 раз, кадмій у 65 раз, марганець у 12 разів;

- інфільтрат з резервуару недіючої станції очистки із подальшим вивезенням на "Львівводоканал" за хімічними показниками: амоній у 2,9 рази, фосфати у 28,9 рази, залізо у 6,8 рази, кадмій у 35,5 рази, марганець у 3,3 рази.

Нагадаємо, нещодавно у результаті позапланової перевірки ЛКП "Збиранка" екологи виявили порушення вимог природоохоронного законодавства та забруднення довкілля.

Також Варіанти дослідили, чому Грибовицьке сміттєзвалище та прилеглі до нього села ніяк не оголосять зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.