Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Туреччина

ukr.obozrevatel.com

Понеділок, 18 липня 2016, 10:10

Внаслідок спроби державного перевороту у Туреччині загинуло 290 людей

Туреччина

15 липня, під час спроби здійснити державний переворот в Туреччині, 290 людей загинули, 1440 – були поранені та 2800 – заарештовані.  

Про це повідомляє Euronews.

Відтак, 15 липня у Туреччині група військових спробувала захопити владу, але зазнала невдачі.

Турецький уряд наголошує, що придушив заколот і повністю контролює ситуацію. У країні тривають арешти підозрюваних у причетності до спроби повалення влади: за останні дві доби за ґратами опинилося понад 6 тисяч осіб.

Серед них – колишній командувач військово-повітряних сил Акін Озтюрк, якого вважають одим з головних організаторів бунту.

Тим часом вчора відбулися перші похорони загиблих в результаті заворушень. Серед них – друг і соратник президента Ердогана, який очолював його передвиборчу кампанію.

Експерти побоюються, що чинний президент може використати цю нагоду для того, аби розправитися з незгодними. Європейські лідери вже застерегли турецького президента проти порушень верховенства права.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.