Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

дрон

Вівторок, 19 липня 2016, 16:38

На Західному кордоні зафіксували 26 аеропорушень

дрон

За допомогою безпілотників через держкордон найчастіше переправляють контрабандні цигарки.

Про це сьогодні повідомив т. в. о. командира Повітряного командування «Захід» Олег Струцінський.

«Тільки з початку року ми виявили 26 порушень при користуванні повітряним простором. Серед них – 17 із порушенням державних меж. Хоча загалом за весь минулий рік таких випадків ми зафіксували 21», – розповів Олег Струцінський.

За його словами, в основі таких аеропорушень є контрабандні перевезення невеликих за об’ємом товарів, зазвичай сигарет.

«Контрабандисти переправляють цигарки через літальні апарати різного типу. Дуже часто сигарети пересилають і за допомогою безпілотників», – зазначив Олег Струцінський.

Схеми контрабандних польотів продумують дуже ретельно, а сам товар переправляють переважно вночі.

Більше того, за безпекою в повітрі слідкують за допомогою радіолокаційного поля, яке не завжди може вловити висоту польоту таких літальних апаратів.

«Переправляють через кордон товари зазвичай з 01:00 до 05:00 год. ночі. Це абсолютно вивідані маршрути, які проходять по руслу річок, а також по місцях, де є нагода знизитись на таку висоту, на якій засобами майже неможливо спрацювати», – додав Олег Струцінський.

Втім, як зауважив Струцінський, основним завданням Повітряного командування «Захід» є виявлення власне бойових небезпек, а не контрабандних перевезень.

«Тож ми визначаємо приблизне місце приземлення  таких апаратів і повідомляємо про це відповідні органи, які вже й займаються безпосередньо виявленням та покаранням зловмисників», – підкреслив Олег Струцінський.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.